Info

Freshcode ry

Freshcode ry on voittoa tavoittelematon kulttuurin tukiyhdistys. Yhdistys kokoaa urbaanin taiteen ja kulttuurin sekä hiphop-kulttuuriin liittyvien taidemuotojen tekijät, tukijat, toimijat ja muut aiheesta kiinnostuneet yhteen tekemään yhteisöllistä kulttuurityötä. Jaamme tietoa ja järjestämme tapahtumia itsenäisesti sekä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. 

Tarkoitus ja toiminta

Freshcode jakaa tietoa, järjestää toimintaa ja tapahtumia sekä toimii urbaanin taiteen ja kulttuurin sekä hiphop-kulttuurin asiantuntijana, yhteistyössä eri tahojen kanssa tarpeen mukaan. Kokemuksen ja laajan kontaktiverkostomme ansiosta pystymme tarjoamaan parhaan mahdollisen asiantuntijatiedon sekä taitavimmat osaajat urbaanin taiteen, kulttuurin ja hiphop-kulttuuriin liittyvien taidemuotojen parista (musiikki, kuvataide, tanssi). Freshcode ry:n asiantuntijuus perustuu laajaan kokemukseen suomalaisen hiphop-kulttuurin syntyajasta 1980-luvulta tähän päivään. Toiminnassamme painotamme yhteisöllisyyttä ja kulttuuritiedon ja -kokemuksen jakamista. Kulttuuri elää ja uudistuu jatkuvasti, ja haluamme toiminnassamme katsoa eteenpäin tulevaisuuteen, kunnioittaen kulttuurin juuria.

Tuemme myös jäsenistön omaa, yhdistyksen tarkoitukseen sopivaa kulttuuritoimintaa. Kehitämme kulttuuritoimintaa ja -tarjontaa entisestään sekä tuomme urbaania taidetta ja kulttuuria esiin laajemalle yleisölle. 

Lyhyt historia

Freshcode sai alkunsa kaksi vuosikymmentä sitten järjestettynä hip hop -kulttuuriin keskittyneenä tapahtumana Turun Brinkkalan pihalla vuonna 2002 ja 2003, silloisen Boomboxing Beats -kollektiivin järjestämänä. Pitkän tauon jälkeen kulttuuritoiminnan järjestäminen alkoi taas kiinnostaa ja vuonna 2016 yhdistyksen perustajajäsenet järjestivät Freshcode Unity Jam 2016 -tapahtuman Turun TVO:lla. Tapahtuman järjestäminen johti katsomaan asioita syvemmin tulevaisuutta silmällä pitäen, ja tapahtuma toimi pilottina ja katapulttina yhdistyksen perustamiselle. Freshcode ry rekisteröitiin lokakuussa 2016 ja yhdistys aloitti toimintansa. Ensimmäisen viiden toimintavuoden aikana yhdistys on toiminut aktiivisesti ja saavuttanut pysyvän jalansijan kulttuurin kentällä.  

Liity jäseneksi
Ota yhteyttä