Freshcode palaa kesälomilta – Freshcode LIVE: Adikia, Ronskibiitti, Haid & Leevi Elias ym.

15.8.2018

Freshcode aloittaa syyskauden lanseeraamalla Freshcode LIVE -konseptin kahden toisistaan poikkeavan hienon tapahtuman yhteydessä.

Pe 17.8.
Freshcode LIVE: Ronskibiitti, Haid & Leevi Elias, Freshcode DJs

Kaupunkifestivaali Turbaani / Rettigin rinne
Klo 15:00-18:00, maksuton
https://www.facebook.com/events/2232474100320408/

Ti 21.8.
Freshcode LIVE: Adikia

+ Doc Lounge & Vinokino: Silvana-dokumentti, Pink Taco Krew, DJs
Kirjakahvila / Brinkkalan piha
Klo 20:00-00:00, maksuton
https://www.facebook.com/events/1917396948283731/

Freshcode toteaa saaneensa kesältä nyt kaiken ja on valmis suuntaamaan katseensa syksyyn eräänlaisella siirtymäriitillä – kesän ja syksyn highfiveilla, joissa nautitaan vielä elokuun pimenevistä, lämpimistä illoista ja samalla toivotellaan kylmä ja pimeä kausi lämpimästi tervetulleeksi. Tai no, pakkohan se on, koska jollottaa se talvi sieltä pyytämättäkin.

Aloitamme syksyn kahdella väkevällä yhteistyökuviolla ja lanseeraamme samalla Freshcode LIVE -konseptin kahden hienon tapahtuman yhteydessä.

Syyskauden käynnistämme ottamalla haltuumme Rettigin rinteen lavan klo 15-18 väliseksi ajaksi osana Kaupunkifestivaali Turbaanin kattausta. Tykittelemme Ronskibiitin paahtavavauhtista varmuutta ja Haidin ja Leevi Eliaksen nuorta vaaraa sopivassa suhteessa. Tapahtuma on maksuton.

Mitä vielä? Heti seuraavalla viikolla, tiistaina 21.8. jatkamme sujuvasti yhteistyöllä arvostamamme Doc Lounge Turku -organisaation kanssa. Tiedättehän tarinan? Doc Lounge Turku on järjestänyt vuodesta 2011 rentoja dokumenttielokuvanäytöksiä baariympäristöissä ja konseptin olemme itsekin todenneet äärimmäisen toimivaksi. Dokkari-iltoja on järjestetty mm. kuukausittaisen Freshcode Hip Hop Connectioninkin päänäyttämönä toimivassa Bar Ö:ssä. Tällä kertaa esitettävä elokuva on vieläpä prikulleen agendaamme sopiva, joten saatuamme pyynnön liittyä remmiin ja tuottaa tapahtumaan ohjelmaa, suostuimme tietysti ilomielin. Luvassa on nollan euron hintaan kaksi live-esiintyjää sekä dokumenttielokuva. Ei paha. Tapahtuma on maksuton.

SILVANA
Ruotsalainen räppäri Silvana Imam on ottanut koko Skandinavian haltuun tinkimättömällä tavallaan tehdä sorronvastaista musiikkia. Silvana kommentoi omaan terävään tyyliinsä nyky-yhteisöä ja siinä tapahtuvaa liikehdintää – ollen samalla ääni kokonaiselle uudelle sukupolvelle. Dokumenttielokuva seuraa Silvanan kasvua pienestä muusikosta ikoniksi. Hän ei ainoastaan voita lukuisia merkittäviä palkintoja, vaan myös muodostaa lähes myyttisen, romanttisen suhteen ruotsalaisen popmuusikko Beatrice Elin kanssa. Kuluu vain vuosi parrasvaloissa, kunnes kaikki yhtäkkiä pysähtyy. Silvana murtuu paineen alla ja kyllästyy siihen, miten vahvasti hänet leimataan ”vahvaksi naiseksi”. Hän päättää esittää itsensä tästä lähtien uusin tavoin, koska ”supersankareita ei ole, on vain ihmisiä”. Ohj. Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis. Ruotsi / 2017. Kesto 90min

ADIKIA
Paha narttu – epäoikeuden jumalatar
Juuri nyt kovassa nosteessa oleva räppäri ja väkevä feministi Adikia on valmis tuhoamaan patriarkaatin käyttämällä sen omia keinoja ja kääntämällä ne mielenkiintoisesti edukseen. Juuri posse-remixin Koskematon –biisistä julkaissut ja Flow Festivalillakin osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. –konseptia esiintynyt nuori taiteilija saapuu Freshcoden kutsumana ensimmäiselle Turun keikalleen. Tiukkaa sanomaa ja tyylikästä rytmiä siis luvassa klo 21:00.

Hommat ovat siis ns. tulilla jälleen ja tiedotamme pian lisää myös Freshcode Hip Hop Connectionin syksyn kuvioista. This train is going places!