FRESHCODE X ILMIÖ: LAINEEN KASPERI & L.I.T., ODJ PIRKKA, YHTÄ TYHJÄN KANSSA, dD, DJ CHUCK MAIN, DJ NIKOTOI, FRESHCODE DJs, Pe 19.7. Turku

5.7.2024

FRESHCODE X ILMIÖ, Pe 19.7. Turku
Taiteen talon kellari

LAINEEN KASPERI & L.I.T.
ODJ PIRKKA
YHTÄ TYHJÄN KANSSA
dD
DJ CHUCK MAIN
DJ NIKOTOI
FRESHCODE DJs

Perjantain Kellari-lavan ohjelman kuratoi viime vuosien tapaan Freshcode ry.

Aikataulu

17:00 FRESHCODE DJs
18:15 dD
19:15 DJ NIKOTOI
20:15 YHTÄ TYHJÄN KANSSA
21:15 DJ CHUCK MAIN
22:15 LAINEEN KASPERI & L.I.T.
23:30 ODJ PIRKKA

K18 / Ei pääsymaksua
Tervetuloa!

LAINEEN KASPERI & L.I.T.
Laineen Kasperi tunnetaan varsin omintakeisena räppärinä, runoilijana, tuottajana, äänimaailmojen alkemistina ja etenkin yleisön sielua ravistelevana esiintyjänä. Hän on mm. Kaucas-ryhmän, Ähky Recordsin, WindowFactoryn sekä Palava Kaupunki -yhtyeen perustaja. Laine on työskennellyt uransa aikana lähes kaikilla taiteen alueilla ja tehnyt yhteistyötä lukuisten artistien kanssa. Ilmiöön Laine saapuu L.I.T.-kokoonpanonsa kanssa, johon kuuluu hänen lisäkseen Meerika Ahlqvist (mm. Tre Funk Three, Jupu Group), Lataaja Vormisto (Jätkäjätkät) sekä Dj Yollu, jonka voi hyvällä omallatunnolla sanoa olevan Suomen kovimpia turntablisteja. Laineen uusin albumi, Dope, ilmestyi 31.5.2024.

ODJ PIRKKA
ODJ Pirkka on pikkuhiljaa muovautunut Helsingin monipuolisesta DJ-veteraanista levyttäväksi artistiksi jonka musiikki on tunnettua myös maan rajojen ulkopuolella. Viime vuodet hän on kunnostautunut erityisesti junglen ja rumpubasson parissa, josta viimeisimpänä esimerkkinä on  yhdessä Onni Westmanin kanssa tuotettu biisi ”Watch The Spin” joka julkaistiin nyt kesäkuussa kuuluisalla Lontoolaisella Future Retro -vinyylilafkalla. ILMIÖn  setissään ODJ Pirkka esittelee  junkkaskenen uusimpia tuulia ja tuo samalla esiin hiphopin ja junglen yhtymäkohtia.

YHTÄ TYHJÄN KANSSA
Kaksi ämceetä ja yksi deejii. Yhtälö joka todellakin osoittaa, että pihvin määrä on vakio. Yhtä Tyhjä Kanssa (tunnetaan myös molemmin puolen jokea lyhenteellä YTK) on Soucen, Kolitsin ja Haidin muodostama stupidhop-yhtye, joka anteeksipyytelemättömästi kanavoi musiikissaan niin nollariluvun isoja hoppilekoja kuin modernin boombäpin sanaseppäilyä. Parhaillaan yhtye työstää ensimmäistä albumiaan. ”Sällit ei suostuneet paljastamaan sen enempää mitä siel keikal tapahtuu mut hullut hoppibileet ne lupas kuitenki järjestää.” -Yhtyeen manageri Lestinen puhelimessa kesäkuussa 2024.

dD
dD on duo, jonka muodostavat mikkimies D sekä tuottaja D.Coopa. Juuri julkaistu debyyttinauha ’Alkupala’ on koti6/5 lofi hip hopin aivan oma kammionsa, joka vie kuulijan kirpputorille etsimään vanhoja southpolejaan.

DJ CHUCK MAIN
DJ Chuck Main kuuluu turkulaisen DJ-kulttuurin vahvimpiin soihdunkantajiin. Niin So Damn Tuff -klubin -ja radio-ohjelman, kuin Ritarikunta-yhtyeenkin puitteista tuttu akrobaattinen deckmaster pysyy perimätiedon mukaan myös rullalaudan päällä. Studio-olosuhteissa äärimmäisen pedantti tekijä käskyttää levysoittimia niin yöllä kuin päivällä tavalla, jonka todistamismahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Ilmiössä DJCM lupaa soittaa ”Räpit joka kaudelt ja jotai klubimpaa tanssitustaki. Ja jotain toini uuden vaihtoehtoisen klubimusiikin tuulahduksii!”.

DJ NIKOTOI
DJ Nikotoi tunnettiin pitkään nimellä djsucks! Muutama vuosi sitten hän päätti kuitenkin lakata haisemasta ammatissaan ja vaihtoi taiteiljanimensä nykyiseen, mystiikkaa huokuvaan muotoon. 1980-luvulta saakka soittimien takana operoinut, laaja-alainen DJ soittaa Ilmiössä omien sanojensa mukaan “kompaktin setin laajalla katumusiikin skaalalla, löysin rantein”.

FRESHCODE DJs
Freshcode ry:n jäsenistöstä koostuva timanttinen DJ-osasto kiikuttaa laadukkaimmat selektionsa Ilmiöön myös tänä vuonna. 

Lisätiedot:
https://ilmio.fi/2024/