Freshcode Connection: HELSINKI GRAFFITI 25v, VILUNKI 3000, CHYDEONE, DR. ED LION @ Bar Ö (Turku), To 23.11.

9.11.2023

Freshcode Connection:
HELSINKI GRAFFITI 25v
VILUNKI 3000
CHYDEONE
DR. ED LION

@ Bar Ö (Linnankatu 7, Turku)
To 23.11. 2023 klo 20 alkaen
K18 / 20-02 / Vapaa pääsy

Aikataulu:
20:00 DR. ED LION
21:00 HELSINKI GRAFFITI / Tuomas Jääskeläinen
(Juho Toiskallio haastattelee, Helsinki Graffiti -slideshow)
22:00 CHYDEONE
22:30 VILUNKI 3000
Pieni erä HELSINKI GRAFFITI -juhlapainosta myynnissä nopeimmille erikoishintaan 35€/kpl (cash, mobilepay) Bar Ö:ssä to klo 20 alkaen.

Tervetuloa!

Freshcode Connection: HELSINKI GRAFFITI 25v, VILUNKI 3000, CHYDEONE, DR. ED LION @ Bar Ö (Turku), To 23.11. 20-02 (K18, vapaa pääsy). Facebook-tapahtumasivu: https://fb.me/e/1AyMXAMj3

Freshcode: HELSINKI GRAFFITI 25v @ Turun kaupunginkirjasto, To 23.11. 18:30-19:30 (Ikärajaton, vapaa pääsy). Facebook-tapahtumasivu: https://fb.me/e/7atxJkzQk

HELSINKI GRAFFITI – Ensimmäisen suomalaisen graffitikirjan laajennettu 25-vuotisjuhlapainos

Elokuussa 1998 julkaistu Helsinki graffiti oli ensimmäinen graffitia käsittelevä suomenkielinen kirja. Kirjasta tuli suomalaisten graffitiharrastajien raamattu ja keräilyharvinaisuus. Nyt kulttikirja on taas saatavana. Vieraana kirjan tekijä Tuomas Jääskeläinen. Juho Toiskallio haastattelee kirjan tekijää ensin Turun kaupunginkirjaston tieto-osastolla klo 18:30 (ikärajaton, vapaa pääsy) ja toistamiseen Bar Ö:ssä klo 21:00 (K18, vapaa pääsy). Helsinki Graffiti 25-vuotisjuhlapainos myynnissä erikoishintaan 35€ Bar Ö:ssä (cash/mobilepay)!

VILUNKI 3000

Alunperin Kouvolasta kotoisin oleva ja 1990-luvulta lähtien Helsingin ja Suomen alakulttuuripiireissä hyvin tunnettu graafikko ja muusikko Mikko ”Vilunki” Viljakaisen toinen soololevy ”Life of Mike” julkaistiin tänä vuonna miesoletetun 50v-synttäreiden kunniaksi ja sisältää elektronista instrumentaalimusiikkia. Mike oli Vilungin graffititägi 1980-luvulla. Soolotuotannon lisäksi Vilunki on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen useissa kokoonpanoissa kuten Uusi Fantasia, Op:l Bastards ym. Vilunki valittiin Grafia ry:n toimesta vuoden graafikoksi vuonna 2017 ja on omien sanojen mukaan ajautunut alalle alakulttuurien kautta tehden graafista suunnittelua varsinkin bändeille. Vilunki soittaa spesiaalin electro+dub DJ-settinsä Bar Ö:ssä alkuillan päätteeksi.

CHYDEONE

Syyskuussa Saudade-albumin julkaissut Chydeone esittää Freshcode-illassa otteita tuotannostaan spoken word -tyyleillä. Kuultavat valinnat on tehty tapahtuman luonne mielessä, ja kuultava materiaali venynee aikajanalla yli kymmenen vuoden takaisesta uunituoreeseen. Vaikka joukossa saattaa olla joillekin myös tuttua sanottavaa, ei kyseisiä tuotoksia olla juuri tässä muodossa kuultu koskaan aiemmin – eikä luultavasti tulla tämän jälkeenkään kuulemaan.

DR. ED LION

Turussa vuodesta 2003 aktiivisesti dj:nä toiminut Dr.Ed Lion avaa illan tunnin reggaespesiaalisetillä keskittyen pioneeri deejay/mc-tyyliin Jamaikalta, joka antoi oman vaikutuksensa hip hopin kehittymiseen Yhdysvalloissa.

Tervetuloa!