eioovalmis

Chyde kuuluttaa (osa 2): Ritarikunnan LEVY – Freshcode Unity Jam 2018, Turku, La 26.5.

19.5.2018
eioovalmis

Chyde kuuluttaa on Freshcode.fi:n artikkelisarja, jossa Freshcode ry:n kunniajäsen Niko ”Chyde” Toiskallio kirjoittaa löyhästi hip hop -kulttuuriin liittyen mitä haluaa ja milloin huvittaa, omin käsin, omilla ehdoillaan ja oman aikataulunsa salliessa. Nyt Chyde taustoittaa ensi viikolla julkaistavaa Ritarikunnan Ei oo valmis -vinyyliä. Seuraavan artikkelin julkaisuajasta ei ole tietoa.

Freshcode Unity Jamia edeltävänä päivänä, 25.5. on Ritarikunnan Ei Oo Valmis -levyn julkaisupäivä.
Uutisointi albumista on ollu vähän ristiriitaista, johtuen tietty siitä ettei ihan täysin itsekään olla tietoisia, onko kyseessä kokoelma, vai uus julkaisu.

No uus julkaisu se kyllä on, hah! Tuli siis vasta tehtaalta.

Monspin kanssa saatiin säädettyä pois jaloista pitkään vaivannut asia siitä, että meidän ceedeesingleinä (!) julkastuja, oikeen sen aikasille listoillekin yltäneitä biisejä ei olla koskaan julkastu vinyylillä. Viime vuoden puolella Kepe otti luurin käteen, ja kuumotti vanhojen levyjen oikeudet omistavaa levy-yhtiöjättiläistä niin, että matskut ilmesty siinä samalla jopa digimuotoon, streamipalveluihin jne. Mä en jaksa, Pää täynnä tyhjää, En vaihtais saatiin lisensioitua vinyylijulkasua varten meitä jo toistakymmentä vuotta repanneelle labelille.

Ihan ekalta RK-levyltä, vuonna 2000 CDR:nä ja vapaasti ladattavana ilmestyneeltä CeedeeEepeeltäollaan vedetty keikoilla Ritarikunta ratsastaa taas -biisiä. Sen og-versio oli sen verran syvällä maakerrostumien alla niin äänenlaadullisesti kuin ihan konkreettisesti, että päätettiin räpätä pätkä uudestaan Sattalite-studiolla viime talvena. Ei siis mitään normaalia studionysväystä, vaan kaks mikkiä telineisiin keskelle äänityshuonetta ja huuto päälle. Toi biisi on levyllä A-puolen vikaks sijotettuna.

Toisella puolella on ihan oikeesti ekaa kertaa levyllä kuultavia biisejä. Oddjobin kellarista nousi meidän viime vuotisten treenien aiheuttaman hienhajun lisäks rytmi, josta tehtiin 24 Karate -niminen raita. Sitä ei olla julkastu edes näillä nykymetodeilla ennen tätä levyä. Virtauspalveluissa sen sijaan on olleet heti Tommi Langenin masteroinnista saavuttuaan loput toisen puolen biisit Valmis, Oppimäärä ja Kaiho.

Tää on siis korostetusti ihan oikee levy, niille jotka vielä meille itselle rakkaimman formaatin ystävinä pysyvät. Meidän, kuten koko meidän edustaman musatyylin yks kulmakivi on nimenomaan vinyylilevy, ja on siks mahtavaa, että vihdoinkin pystytään tuomaan näitä biisejä just siinä muodossa ulos. Osan kohdalla ei menny ees kahta vuosikymmentä tähän hommaan…
Myös digikansalle tulee julkasusta suppeampi painos; siltä puuttuu noi Saranat Avaavat Sanat- ja Sanat Tavaraa Vastaan -levyjen biisit, jotka siis viimeinkin löytyy omien kokonaisuuksiensa osina streamisysteemeistä.

Yhtä itsestään selvästi kuin se, että kansitaiteen teki Juho Toiskallio, juhlistetaan levyn julkkareita Freshcode Unity Jam:issa 26. toukokuuta. Toivottavasti nähään siellä!

Levyä voi luonnollisesti jo nyt varailla Asemalta, ja monista muistaki äänilevyliikkeistä, mahdollisuuksien mukaan sitä voi ostaa myös Jameissa.

…ja uuden RK-materiaalin tekeminen ei suinkaan oo päättynyt, tästä lisää pian.

Ritarikunta – Ei oo valmis -levyjulkkarit, Ruste Juxx (Brooklyn NY, USA), DJ Tikari @ Freshcode Unity Jam 2018, Dynamo (Turku). Lauantaina 26.5., ovet 20:30, showtime 21:30.

Freshcode Unity Jam 2018 (Turku), La 26.5. Brinkkala (14-21) & Dynamo (ovet 20:30)
https://www.facebook.com/events/1264059907028042/