Hottentotti-MorganFreeman

Hottentotti jatkaa pohdiskelevan turkuräpin saagaa vahvasti ja Isimasan tuotanto potkii kovaa

12.3.2018
Hottentotti-MorganFreeman

Kuuntele Isimasa X Hottentotti – Morgan Freeman EP Spotifyssa: http://spoti.fi/2Ikoak0

Pari viikkoa sitten ennakkoesittelyssä Freshcode Hip Hop Connectionissa ollut ja tänään Spotifyssa julkaistu Isimasa X Hottentotti – Morgan Freeman EP on turkulaisen sanataiteilijan ensimmäinen virallinen julkaisukokonaisuus. EP:n on tuottanut kokonaisuudessaan turkulainen Isimasa.

Hottentotin sanailua on kuultu aiemmin jo vuosituhannen alkupuolella ilmestyneellä Turku 101 -kokoelmalla, ja sen jälkeen irtobiisejä on tippunut mm. seuraavilla kokoelmajulkaisuilla: Mestarisoundi Soundcheck (Monsp 2008), Turku 201 Symposium (2009) ja Ritarikunta AlbumiPromo – TKUG Mixtape (2010). Miehen ääntä kuullaan myös viimeisimmällä Ritarikunta-julkaisulla Kaiho.

Isimasan ja Hottentotin yhteis-EP:llä mukana ovat lisäksi DJ Low De Rok (scratchit kappaleissa Lähtötaso ja Täh), Joonas Leppänen (kitara kappaleessa Täh) ja Jonne Kytö (basso kappaleessa Täh). EP:n masteroinnista huolehti Hestens/Maisti.

Hottentotti avaa Facebook-sivullaan EP:n nimeä seuraavasti:

”Raapastaanpa hiukan eepeen nimeämispolitiikkaakin: Mulle ajattelu ja pohtiminen, jotka monesti toteutuu erinomaisesti kirjoittamisen kautta, on aina ollu tärkeimpiä asioita inna di whole wide world. Omat aivot tuppaa kuitenkin aina silloin tällöin kulkemaan eri tahtia universumin — ja ihan yksittäisten tilanteidenkin — kanssa. Tollanen epäsuhta sit taas saattaa johtaa eettisiin pohdintoihin ja moraaliin linkittyneiden juttujen vatvomiseen. Tätähän tietty kutsutaan leikkisästi morganiksi.

Vaikka morgani saattaa pistää matalaks niin mielen ku miehenkin, ni yleensä se on vähintäänki tarpeellista. Ja se on myös lopulta se juttu, mikä vapauttaa. Keittiöphilosophyisemmin sanottuna syvällinen oman olemisen pohdinta irrottaa ikeestä. Ja kun sen tiivistää kahteen sanaan: morgan freeman.

Eikä periaattees haitanne, että ison veden tuolla puolen on ihan pätevän tuntuinen tyyppi, joka on varustettu samalla nimellä. (Ja se yks samalla tittelillä varustettu suomiräppibiisi osui muuten eteen vasta tänään — suosittelen kuuntelee myös sen!).”

Hottentotti – Morgan Freeman EP Spotifyssa: http://spoti.fi/2Ikoak0
Hottentotti Facebookissa: https://www.facebook.com/Hottentotti-334590850352147
Isimasa Facebookissa: https://www.facebook.com/isimasavirallinen/