yago-mainio

Yago X Mainio julkaisee pimeän uhan – mistä on kyse?

15.2.2018
yago-mainio

Katso video: Yago X Mainio – Unelmien Sielunmessu https://youtu.be/fCID7Rolbc8

Turkulaiskaksikko Yago X Mainio julkaisee uuden Pimeä Uhka –nimeä kantavan EP:n perjantaina 16. helmikuuta. Vaikka tämän niminen äänite laukaisikin toimituksen kriisinhallintayksikön varoitusjärjestelmät, emme oitis sulkeutuneet maanalaiseen bunkkeriimme odottamaan pahinta, vaan otimme rohkeasti selvää mistä on kyse.

yago-mainio

Keitä ovat Yago ja Mainio? Millaista taustaa teillä on musiikin saralla ja miten päädyitte tekemään musaa yhdessä?

”Me ollaan kaks turkulaista random jäbää, kenen nimet tulee olee kaikkien huulilla tän vuoden jälkeen. Ollaan tunnettu syksystä -97 asti, kun pikku Yago ja pikku Mainio arvottiin samalle luokalle 20750 hoodseilla. Tullaan molemmat musikaalisista perheistä ja ollaan kokattu kaikenlaista punkista reggaeen.”

Millainen työnjako teillä on? Miten biisit syntyvät?

”Me ollaan haluttu tehdä tähän projektiin kaikki mahdollinen ite ja yhdessä. Vois oikeestaan sanoo et työnjako menee aika tarkalleen 50/50, molemmat tietty kirjottaa omat läpät ja yhessä hinkataan biitit ja melodiat meitä miellyttävään kuosiin.”

Mistä inspiroidutte tai saatte vaikutteita? Onko teillä musiikillisia esikuvia?

”Inspiroituminen tapahtuu hyvästä musiikista. Ihan sama mitä genree, jos biisi on hyvä, se on hyvä. Ollaan molemmat aika kaikkiruokasia ja varsinkin junnumpana tuli kulutettua paljon ”raskaampaa” musaa. Jos vaikutteista ja esikuvista pitää jotain nimiä droppailla ni Ville Valo, Asa ja Jacques Webster, nää kolme voidaan molemmat allekirjottaa.”

Kertokaa jotain tän uuden EP:n synnystä? Onko tämä samanlaista kuin aiemmat tuotokset?

”Päätettiin joskus viime keväänä, et voitais tehä uus collab biisi. Se biisi tuli tosi luonnostaan ja kaiken lisäks siitä tuli vitun hyvä, joten alettiin tekemään enemmän biisejä. Oltiin tossa vaiheessa jo keikkailtu yhessä, joten yhteis EP oli luonnollinen next step. Tää EP ei todellakaan oo samanlaista mitä ollaan ennen tehty. Ollaan löydetty oma soundi ja tapa, jolla tehdä musiikkia.”

Pimeä Uhka kuulostaa melko synkältä. Millaista sanomaa musiikkinne taustalla on?

”Tän EP:n nimi piti ensin olla jotain ihan muuta. Me alotettiin tän teko siinä uskossa et tää tulee olee täynnä bängereitä ja ad libbejä. Tää on aika 50/50, puolet on sitä bängerii ja puolet on vähän synkempää ja diipimpää soundii sen hetkisistä ajatuksista. Tältä levyltä löytyy paljon, enemmän tai vähemmän henkilökohtasia juttuja.”

Mikä on Saiyan Boys?

Saiyan Boyz, Yago X Mainio, Vegeta & Goten, 667 Squaaf…

Parivaljakko luettelee nimiä, muttei avaa asiaa sen enempää. Mystistä.

Mitä odotatte keväältä ja kesältä 2018?

”Venataan eniten et jengi pääsee luukuttaa meidän EP:tä. Muuten tietty paljon keikkoja, uusii biisejä ja terassikelei booi! Shoutoutit viel meijän kotipojalle Haidille. Se teki hullun remixin Vitamiineist, joka löytyy vaan fyysiseltä levyltä, rare shit!”

Yago X Mainio – Pimeä Uhka julkaistaan perjantaina 16.2. ja fyysisessä muodossa se tulee löytymään ainakin Kulttuurispotti Aseman hyllystä! Go check!

Yago Facebookissa: https://www.facebook.com/kulmankundi/
Mainio Facebookissa: https://www.facebook.com/MinoMainio/