täyskaato2018-vihreepantteri

Täyskaato 2018 kilpailutti räppäreitä uudenvuodenaattona Turussa

3.1.2018
täyskaato2018-vihreepantteri

Kuvat: Heikki Tanskanen

Uudenvuodenaattona Turussa järjestetty Täyskaato 2018 keräsi toistakymmentä nälkäistä räppäriä kisaamaan voitosta. Tuomaroitujen karsintojen jälkeen finaalikaksintaistelun ja koko tapahtuman voittajaksi selviytyi turkulainen Kooma.

Vuosi vaihtui Turussa mikrofonien saadessa kyytiä yhteensä 15 mc:n battlatessa Täyskaato 2018 -tapahtuman voitosta. Freshcode keräsi osanottajat, ja Ravintola Bowlerissa kuultiin rakettien paukkuessa turkulaisten räppäreiden lisäksi sanailijoita myös muualta Suomesta.

Mikkiin tarttuivat Chagas, Ironine, Juha Gourmet, Kolli, Kooma, Korruptio, MC Sige, Nolla, Rike, S-Molli, Santeri, Syno, Syyte, Vihreepantteri ja Vino Vasen. Biittipuolesta vastasi DJ Chuck Main (So Damn Tuff, Ritarikunta). Oman mausteensa illan musiikkitarjontaan toi myös DJ Haid (Manala Records).

täyskaato2018-chagas-kooma

Kilpailijat otettiin lavalle aluksi arvottuina esiintyjäpareina, joista tuomaristo valitsi aina paremman jatkamaan kohti finaalia. Skaba aloitettiin rennolla lämmittelykierroksella, jonka aihepiiri oli vapaa ja mc:t pääsivät alkuun mutkattomasti. Sen jälkeen siirryttiin arvostelukierrokselle, jonka aiheet tulivat tuomaristolta. “Osa kilpailijoista suorastaan yllätti kyvyllään pysyä aihepiirissä ja keksimällä siitä loogista kommentoitavaa”, kertoo tuomaristoon kuulunut Isimasa.

“Mitä pidemmälle kisa eteni, sitä enemmän räppärit alkoivat battlaamaan suoraan toisiaan vastaan, ja yleisö tuntui lämpeävän “servaamisesta” entistä enemmän. Loppua kohden matsit menivät myös tasaväkisemmiksi. Tuomareiden ja yleisön antamien aihepiirien parista vahvasti mieleen jäi MC Sige – karsintojen aikana tuntui siltä, että mies vie koko kisan voiton. Aiheet olivat pirun haastavia, ja taso oli todella kova.”

täyskaato2018-juhagourmet-mcsige

Tuomareina Täyskaato 2018 -karsinnoissa toimivat DJ Chuck Main, Isimasa, Janne Salminen ja Saana-Maria Majatie. Kriteereinä tuomaroinnissa oli pyhä kolminaisuus: flow, sisältö ja yleinen lavapreesens.

Karsintojen kautta finaaliin selvisivät MC Sige ja Kooma. Voiton vuodenvaihteen ilotulitusten säestämässä finaalissa vei lopulta turkulainen Kooma.

“Tuomaristolle voittajan ratkaiseminen olisi ollut todella vaikeaa. Finaalin tuloksen ratkaisi yleisö huutoäänestyksellä, eikä siinäkään kohtaa desibeliero ollut mitenkään radikaali”, Isimasa jatkaa. “Koko illan tuntui, että fiilikset oli kaikilla korkealla ja yhteisöllisyys säteili ilmassa vahvasti!”

Freshcode ry palkitsi voittajan studioajalla, eli Kooma pääsee äänittämään biisin Isimasan Kattohuoneisto-studiolla (äänitys, miksaus & masterointi).

Freshcode kiittää yleisöä ja osallistujia sekä onnittelee voittajaa!