Haid & Leevi Elias: ”Varo heikoilla jäillä” on Manala Recordsin ensimmäinen julkaisu – julkkarit @ Bar Ö, To 30.11.

29.11.2017

Freshcode Hip Hop Connection -illoissa muutaman kerran levyjäkin pyörittänyt tuottaja/dj Haid on julkaisemassa Varo Heikoilla Jäillä -nimisen levyn räppäri Leevi Eliaksen kanssa. Levy tulee ulos miesten oman, juuri perustetun Manala Recordsin kautta ja levynjulkkareita juhlitaan torstaina 30.11 Bar Ö:ssä. Paljon on siis tekeillä. Kysyimme Haidilta itseltään akuuteimmat faktat.

2f234d6e-9bca-4d10-ad0c-b9dee1e8d861

Teiltä on tulossa uusi levy ja yleiseen jakoon on päätynyt jo yksi biisi videoineen. Miten kuvailisit levyä?

Meiä oma guru Leevi Elias sanos et tää on tällast sci-fi noir räppiä ja voin kyl samaistuu. Mul on aina ollu tosi elektroninen tyyli tehä biittei ja Leevil on niin hullu lyyrinen staili et se sopi siihe just hyvin. Toinen miten kuvailisin sitä on Marraskuu. Se levy soundaa marraskuulta jossai superisos futuristises kaupungis tai jotai sinne päi. Emmä tiiä, se soundaa vaa kovalt rap-levylt vuonna 2017.

c907b1c5-3e5a-41b9-b60b-58485fa4fd5e

Miten päädyitte tekemään Leevi Eliaksen kanssa levyn yhdessä ja millainen oli tekoprosessi?

Me oltiin mun homeboin ja toisen manalatuottajan Jodi Wildin keikalla ja heitin Leevil et tehää levy sillee et vaan parhaat biitit ja riimit pääsee levyl. Leevi oli tietty ihan messis. Mä sit rupesin vääntää biittii ja pistin niit Leevil, joka kirjotti sit niihin. Pistin kaiken kaikkiaa 40-50 biittii täs kuluneen vuoden aikana sil ja niist sit valittiin parhaat ja niihin kirjotettiin. Äänitykset tapahtu noin kahen kuukauden aikana, jonka jälkeen ne oli viel noin kuukauden miksis ja masteris Kolttosel. Mä olin mukana osas äänityksist heittääs adlibbei ja tuplauksii ja päsmäröimäs tuottajana. Tää on eka levy minkä oon tehny jost tuntuu et sitä on väännetty pitkään. Alotettiin kuitenki yli vuos sit tekee ja nyt vast ollaan valmiita. Tuntuu jotenki ammattimasemmalt ku se et vaa vääntää levyllisen biittei hikikomeros. Täs on kuitenki omal tavallaa ollu koko aja sellane oma tiimi tän levyn takana.

Olet tekemässä soololevyäkin. Millasta musaa luvassa? Onko tää täysin yhden miehen projekti, vai tuleeko messiin muitakin?

Joo, multa on tulossa ens vuoden syksynä uus soololevy ”Oikea Pohjoinen”. Se koki tos just identiteettimuutoksen ja siit muovautu sellane pelkästään mun tekemä beattape, ei feattei ei mitää. Vaa mun tekemää musaa. Siit tulee konseptialbumi mut siit sit lisää myöhemmin.

Teidän levy on myös tuoreen Manala Recordsin eka julkaisu. Keitä ovat ”pimeät voimat” levy-yhtiön takana?

Siis joo yks sellane markku hoitaa sen puolen. No ei kai, ei meil oo mitää ”pimeit voimii”. Leevi, mä, Kolttonen ja tiedottaja Mikko siin kai eniten nyt häärätää näitte taustajuttujen kans. Tää on ehkä enemmä tällast kollektiivimeininkii ku mitää death row-luokan rapgamee. Mut ehkä tulevaisuudes si ollaa isoki lafka, kuka tietää. Nyt vaa julkastaa ”meiän porukan” douppii musaa ja fiilistellää.

Torstaina 30.11. siis levyjulkkarikeikka Bar Ö:ssä. Millaista menoa luvassa? Esittele muut esiintyjät lyhyesti.

No siis niist tulee all around prkleen kovat räppibileet. Illan alottaa ja lopettaa mun main man Jodi Wild, joka soittaa alkuillast kai jotai chillii omaa matskuu ja keikkojen jälkeen sit jotai mikä pitää jengin messis, en oo kauheest ees kyselly mitä se aikoo vetää, voi olla semiyllärijuttui.

Yago ja Mainio taas on helvetin kovii liveäijii ja niide Trap-hommat iskee kyl aina. Ne on just hyvi iha toises pääs viivaa ku Jodi ja ne on just sopivii lämmittää yleisöö et me voidaa sit tulla Leevin kaa viilentää se. Ja sit tullaa me vetää meiä hullut setit. Kolttone tuplaamas ja mä ainaki pyrin siihe et keika aja jengi on jossai tulevaisuude neoturus jossa autot lentää ohi ja blade runner androidit vetää röökii baarin nurkas tai jotai.

Freshcode.fi kiittää tiedonjyvistä ja toivottaa onnea ja menestystä Manala Recordsille artisteineen. Marraskuukin on jo melkein lusittu, mutta torstaina 30.11. – kuun viimeisinä tunteina voi marraskuuta vielä käydä Bar Ö:ssä aistimassa miesten musiikin kautta.

Haid & Leevi Elias – Varo heikoilla jäillä -levyjulkkarit @ Bar Ö (ilmainen)
To 30.11. klo 21 alkaen
Haid & Leevi Elias
Yago X Mainio
Jodi Wild
https://www.facebook.com/events/369551613481279/

Manala Records Facebookissa:
https://www.facebook.com/manalarecords/

Haid & Leevi Elias – Tupla Ällä
https://youtu.be/rkpJKRwTghU

4b3ad146-513c-4422-8f01-fe0528cef327