Jansolon nyrkki ei ole normaali – kuuntele uusi instru-EP

23.9.2017

Kuuntele Jansolo – Nyrkkini ei ole normaali EP Soundcloudissa: http://bit.ly/2ffXjbG

Turkulainen Jansolo jatkaa instrumentaalisooloprojektiaan vahvalla otteella edellisen Ipaviemäri EP:n jalanjäljissä. Nyt Soundcloudissa julkaistu Nyrkkini ei ole normaali EP sisältää viisi kovaa instruraitaa joissa Jansolo soittaa kitaraa tekemiensä konetaustojen päälle. Freshcode.fi sai miehen haastatteluun, joten annetaan Jansolon valaista itse projektiaan.

Kuka on Jansolo – kerro vähän taustaa?

Jansolo, eli meitsi Jan Trygg, on nimen mukaisesti mun instrumentaalisooloprojekti jossa soitan kitaraa ja teen taustat. 10-vuotiaasta asti soittanut eri bändeissä ja nyt parikyt vuotta myöhemmin uskalsi alkaa tekemään yksin musaa. Kuulin muistaakseni 2001 kaverin luona hänen tädin Queensista tuliaisiksi tuomaa Tommy Guerreron albumia A Little Bit Of Something ja päätin sillon et tällaista musaa haluan tehdä jossain vaiheessa. Kyseisen levyn eka biisi Blue Masses (https://buff.ly/2fEQEIy) kuulostaa edelleen yhtä hyvältä kun sillon ekalla kerralla kuultuna: simppeli vähän laiskan puoleinen biitti ja kelluvia kitaroita. Pöllin sen soundinkin siitä samalla sit, heh. Kaveri myi sattumalta muutama vuosi sitten MPC2000:sta ja ostin sen pois tavoitteena just tämä musahomma. Kaksi vuotta sitäkin laitetta tuli vaan tuijotettua, mut nykyään melko hyvin saanut haltuun jo sitäkin masiinaa. Kaikki vanhemman puoleinen hardware-laitteisto inspiroi muutenkin tosi paljon.

Julkaisit uuden EP:n Soundcloudissa – kerro vähän siitä ja sen tuotantoprosessista?

Uudelle EP:lle tein taustat melkein vuosi sitten valmiiksi, mutta sitten tuli muiden musahommien takia about puolen vuoden paussi että sain kitaroita ja muuta äänimaailmaa biiseihin tehtyä. Nyt kesän aikana aika lepposalla aikataululla sävelsin ja nauhoitin kitarat lopulliseen muotoonsa. Biisit miksasi ja masteroi Jussi Lehtinen joka on Dejaru nimellä tehnyt drum ’n’ bassia vuosia. Tosi usein sitä on jotenkin tyytymätön omiin julkaisuihin, mutta tähän kokonaisuuteen olen tosi tyytyväinen. EP:n nimi tulee muuten siitä kun saan väännettyä sormet aika mutkalle ja Lontoossa nykyään Makola hip hop -yhtyeessä vaikuttava Pete sanoi et ”toi on sit ihan 4D: Nyrkkini ei ole normaali -hommaa”.

Onko Jansolo julkaissut materiaalia aiemmin?

Aikaisempia julkaisuja on vuoden takainen Ipaviemäri EP josta on olemassa myös versio vierailevin vokalistein (Chyde, Pyhä Lehmä, Isimasa, Ronskibiitti & Kuningas Yrjö). Tein myös kaksi biisiä yhteen surffidokkariin nimeltä Marco Polo, joka näytettiin Helsingissä muutaman kerran. Maisti-porukan kanssa on kans yksi biisi tehtynä, katotaan miten ja milloin se tulee julki ja uudet Jansolo musat on jo työn alla. Myin yhden kitaroistani pois ja ostin tilalle Korgin MS-20 minin ja sen myötä soundi muuttuu taas varmasti. Tarkoitus jatkossa käyttää sampleja vähemmän ja tehdä biisit täysin omavaraisesti.

jansolo_gear

Onko keikkoja tulossa? Millainen on Jansolon live?

Nyt lauantaina 23.9. soitan Dynamossa itelle tosi kovan artistin DJ Kridlokkin kanssa samana iltana. Järkkään myös Turun Toby and Fellasiin hyväntekeväisyyskeikan lauantaina 30.9. jonka tuotto menee suoraan Baltian Koirat ry:lle Bosniaan koiratarhoille koirankoppeihin. Tuuttimörön sekä humpparyhmä Eläkeläisten kanssa on sovittuna keikat myös loppuvuodelle. Keikoista on alkanut nyt pikkuhiljaa tykkäämäänkin, mutta aluksi se oli tosi pelottava kokemus. Edelleenkin tulee vähintään kerran sellainen tunne kesken keikan että: ”ei saattans mä oon yksin tääl lavalla”, heh. Keikka-asetelma on parit kitaracombot, taustat läppäriltä, kitara ja ihan liikaa kitarapedaaleja.

Terveiset ihmiskunnalle?

Terveisinä kaikille rytmipohjaisesta (kitaramusasta) kiinnostuneille, että tulkaa tsekkaa keikoille ja kuunnelkaahan EP:t Soundcloudista. Kasettijulkaisuna tulossa EP:t myös tuota pikaa!

Freshcode diggailee Jansolon hyvästä instrumenosta ja toivottaa menolle menestystä!

Jansolo – Nyrkkini ei ole normaali EP Soundcloudissa:

Jansolo Facebookissa:
https://www.facebook.com/jansoloboombap/

Jansolo Soundcloudissa:
https://soundcloud.com/jansoloboombap

jansolo-poster