girlpower

Girl Power -dokumentti Brinkkalan pihan kesäillassa avaa naisnäkökulmaa graffitikulttuuriin

21.8.2017
girlpower

Kuva: girlpowermovie.com

Dokumentin videotraileri YouTubessa: youtu.be/fFiU2NBlfSQ

Turun elokuvakerhon ja Kirjakahvilan maksuttomien ulkoilmadokkarinäytösten avausillassa seurataan naisgraffitimaalareita.

Girl Power on maailman ensimmäinen naisgraffitimaalareita käsittelevä dokumenttielokuva. Tšekkiläinen graffititaiteilija Sany kiersi seitsemän vuoden ajan dokumentoimassa maalarien työtä ja elämää ympäri maailmaa. Elokuva osoittaa, ettei globaali graffitikulttuuri tunne eikä tunnusta sen kummemmin sukupuoli- kuin kansallisiakaan rajoja.

Elokuvassa esitellään 28 taiteilijaa 15 eri kaupungissa – Prahasta Moskovaan, Kapkaupungista Kabuliin, Sydneystä Berliiniin ja aina New Yorkiin asti, jossa vaikuttaa jo 1970-luvun lopulla taiteilijauransa graffitin kanssa aloittanut legendaarinen Lady Pink.

Muita dokumentissa esiintyviä taiteilijoita ovat mm. graffitikulttuurin maailmanlaajuiseen leviämiseen suuresti vaikuttaneen Subway Art -kirjan toinen tekijä valokuvaaja Martha Cooper sekä graffititaiteilijat Miss 17, Musa 71, Rosy One ja Utah.

Freshcode suosittelee!

Girl Power (Tšekki 2016, 90 min) Brinkkalan sisäpihalla keskiviikkona 23.8. klo 21.
http://www.girlpowermovie.com/en

Ulkoilmaelokuvasarja Brinkkalan pihassa // Open air cinema
https://www.facebook.com/events/443220092744444/