chydeone-poistaa

Chydeonelta uusi Poistaa -sinkku – kuuntele uutuus ja lue Chyden ja tuottaja Sattaliten kommentit uudesta tuotannosta

15.3.2017
chydeone-poistaa

Kuuntele Chydeone – Poistaa Spotifyssa: http://spoti.fi/2nGRtSP
Chydeone artistisivu Spotifyssa: http://spoti.fi/2nt2yYB

Turkulaisen hip hopin kivijalka Chydeone julkaisee uutta materiaalia muutaman vuoden tauon jälkeen ja Freshcode.fi kävi jututtamassa Chydeä ja tuottaja Sattalitea Rauhankadun Kulttuurispotti Aseman levylaarien äärellä.

sattalite-chydeone-asema-2017
Sattalite ja Chydeone pläräämässä levyjä toisessa kodissaan Kulttuurispotti Asemalla, Turun Rauhankadulla maaliskuussa 2017.

Uuden sinkun nimi on Poistaa – voitko avata vähän mistä on kyse?

Chyde: Tekstissä kelataan tarvitsemista, haluamista, sitä miten paljon meillä on. Ahdistunu juttuhan tämäkin taas on, hahah. Toisaalta ahdistaa se, että krääsää on maailma liian täynnä niin materiaalin kuin ajatustenkin muodossa, toisaalta myös se että kaikesta turhasta pitäs päästä eroon. Siihen pyrkiminen vie nykysin ajasta ihan kohtuuttoman paljon.

Miten biisi syntyi ja ketä mukana tuotantoprosessissa?

Chyde: Biitti, tuotanto ja miksaus on Sattaliten käsialaa. Masterointivaiheessa luottojäbä Tommi Langen jeesas jälleen kerran hienosti, siis sen perusduuninsa lisäks, kiitos siitä!

Sattalite: Tämä biisi lähti liikkeelle siten että Chyde soitti yhden biisin ja sanoi että ”tässä on makee rumpulooppi” ja niinhän siinä olikin. Nappasin levyn studiolle, nappasin loopin ja hahmottelin saundeja tähän. Ekan demotuksen jälkeen hankin tähän mukaan taustalaulajia ja saatiin hyvät kuorot narulle. Loppu on historiaa.

Olette ilmeisesti tehneet yhteistyötä aiemminkin – onko teidän yhteistyössä jotain erityisiä piirteitä?

Chyde: Edellisillä kolmella Chydeone-albumilla on kaikilla Sattalite-tuotantoja, ja hänen studiollaan ollaan äänitetty kaikki vokaalit. FORCE100-levy (2015) meni Chydeone x Leo Luxxxus -nimillä, mut siinäkin ois voinut olla yhtä hyvin myös Sattalite otsikossa – sen verran paljon lopputulokseen mies vaikutti.

Onko tekeminen muuttunut jotenkin edellisten julkaisujen jälkeen?

Chyde: Periaatteessa mikään ei oo muuttunut, tekstiä syntyy edelleen ihan liikaa, ja johonkin se pitää aina aika ajoin paketoida. Totta kai vuosien varrella tekemiseen on tullu ehkä jonkinlaista ryhtiä – niin hyvässä ku pahassa sellanen studiolla-vaan-hengailu on nykysin aika vähissä. Mun aikahan kuluu enimmäkseen musan parissa jatkuvasti. Asema-levykauppa täytti just viis vuotta, ja DJ-keikkoja erilaisilla aliaksilla teen verrattain paljon. Lisäks aina välillä pääsen tekee erilaisia työpaja-projekteja mm. nuorisotaloilla.

Sattalite: Omasta puolesta uskallan sanoa sen verran, että tietotaito on selvästi lisääntynyt – teen suhteessa ajan puutteeseen nähden enemmän musiikkia kuin aikasemmin ja sitä kautta tekninen osaaminen hioutuu. Vuosien aikana myös ego on laitettu taka-alalle ja selkeästi vastaanottavaisemmin kykenen kuuntelemaan kritiikkiä ja neuvoja.

Onko lisää julkaisuja tulossa – pidempää kokonaisuutta?

Chyde: Ainakin ep:n verran tulee nyt tätä kamaa, tarkottaako se sitte neljää vai kuutta biisiä – en oo tutustunu näihin formaattimääritteisiin digipuolella, heh. Monsp julkasee – näillä näkymin vain ja ainoastaan diginä.

Onko muita projekteja päällä?

Chyde: On toki monenmoista!

Sattalite: Itselläni on paljon projekteja päällä. Ystäväni Markus Myllykangaksen kanssa pyöritämme omaa levymerkkiä, joka kulkee nimellä ITSE (itsejulkaisut.com) ja sitä kautta julkaisemme omaa musiikkia ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös muiden. Oma ensimmäinen soololevy on valmis ja tämän haastattelun ilmestyessä siirtymässä painotalolle – sitä on kesä-heinäkuussa odotettavissa!

Koska mahdollista nähdä Chydeone keikalla ja missä – vai onko?

Chyde: Jotenkin tekis mieli tehdä tää täysin Huge L -tyyleillä, eli ei yhtään liveä. Mut emmä tiedä, jos joku sopiva tilaisuus osuu niin kai se lavalle kiipeeminenkin on mahdollista.

Loppuun vielä huudahdusta Freshcode.fi:n lukijoille?

Chyde: Keep on keepin the onkeepin on! Ajat on kovat, joten kovia tarvitaan.

Freshcode.fi kiittää velhoja haastattelusta ja toivottaa hyviä poistoja!

Kuuntele Chydeone – Poistaa Spotifyssa: http://spoti.fi/2nGRtSP
Chydeone artistisivu Spotifyssa: http://spoti.fi/2nt2yYB
Chydeone artistisivu Facebookissa: https://www.facebook.com/chydeone/