Featured Video Play Icon

Pullakahvit Koomassa – Hestens ja Nousiaine Maistilta päivää

28.1.2017
Featured Video Play Icon

Video: Maistin perustajat Hestens ja Nousiaine (Letkuyksikkö) Kooma-studiolla tammikuussa 2017. https://youtu.be/o83Gtbybh10

Jos olet vähänkään seurannut turkulaista rap-skeneä viimeisen vuoden aikana, nimi Maisti on varmasti tullut esiin. Reilun vuoden kasassa olleen yhteisön ytimenä toimii Kooma –studio. Maistin kautta on noussut esiin uusia nuoria kykyjä, mutta myös vanhemmat konkarit ovat käyttäneet heidän palvelujaan. Perustajajäsenet, Letkuyksikkö –bändinäkin tunnettu parivaljakko Hestens ja Nousiaine, ovat tunnettuja huumoripitoisesta päälliköinnistään, mutta Maistissa hommia ei tehdä ”läpällä” vaan touhusta paistaa läpi osaaminen ja rakkaus lajiin.

hestens-nousiaine
Maistin Hestens ja Nousiaine olivat kattaneet pullat ja croissantit tarjottimelle saapuessamme Kooma-studiolle jututtamaan isäntiä ja ryystämään kahvia.

Miten olette aloittanut musahommat ja miten päädyitte tekemään yhteistyötä?

H: Musahommat alkoi piikkiössä Heimo AK:n kanssa. Kasettimankan mikkiin räpättiin varmaan johonkin Fintelligenssin instruun. Pian kuvioihin tuli myös J. Kriisi ja K. Luu, jotka auttoivat eteenpäin. Nousiaisen tapasin varmaan just J.Kriisin luona, mutta ei silloin vielä tunnettu oikeestaan.

N: Oltiin samassa koulussa, mä olin varmaan kuudennella ja nää muut kaverit ylä-asteella. En muista mitä kautta selvis, että nää heput räppäilee ja mä tein biittejä. Passasin jonkun biitti CD:n ja pian sitä oltiinkiin Hestenssin takkahuoneessa äänittelemässä juttuja ”banaanimankat vastakkain”. Mä taisin tuoda mikserin ja mikrofonin.

H: Nousiaisel oli kovii taustoi – sillo! Ja parhaat laitteet!

Miten idea Maistin perustamiseen syntyi ja mitkä olivat lähtökohdat?

H: Kun saatiin tää tila niin siitä se lähti ja ideana oli mennä vähän eteenpäin tän homman kaa.

N: Me molemmat muutettiin samaan aikaan ku tän studion vuokrasopimus tehtiin. Ideana oli saada meiän molempien musavehkeet pois olohuoneen nurkasta. Aika nopeesti homma meni siihen, että alettiinkin palvelemaan muiden tarpeita – kyllähän tämä tila on suht pätevä verrattuna jengin kotistudioihin.

Keitä Maistissa on mukana?

N: Me ollaan Hestenssin kaa perustajajäsenet. Sit on epävirallinen vahvistus K.Luu – meiän digital manager joka hoitaa visuaaleja ja on muutenki hengessä mukana ja brainstormaamassa.

Maisti artisteineen on saanut mukavasti huomiota lähipiirin ulkopuolellakin – mainittakoon vaikka Rumban kirjoittelu ja Basson Noste -kulttuurisponsoroinnin saaminen. Oletteko pyrkineet tietoisesti viemään hommaa myös Turun ulkopuolelle?

N: Me pidetään sitä enemmän semmosena tietynlaisena tunnustuksena ja huomionosoituksena, että ollaan saatu sitä huomioo muualtakin. Kultabassokerhokin kysyi just kemuihinsa paikallis-supporttia ja hoidettiin siihen artistit. On tosi kiva että tämmöstä tapahtuu. Ollaan me jotain ohjelma-iltoja pyritty viemään Turun ulkopuolelle.

Onko Maistista tulossa levy-yhtiö?

N: Ei toistaseksi. Oishan se kiva mut siinä täytyy olla vähä hilloo ja linkkei enneku tommost pystyy tekemään uskottavasti. Tänä vuonna varmaan joku Maistin rahoittama julkaisu tulee ainakin kokeilumielessä.

H: Tässä vähän pikkuhiljaa palaset loksahtelee paikalleen.

N: Me ollaan lähetty tekemään omaa juttua ja katotaan mihin se vie. Nyt ekan vuoden jälkeen kuitenkin asiat on tosi hyvin, ku vertaa siihen mistä ollaan aloitettu.

H: Joo – tuntuu et nyt vuoden aikana on tapahtunu enemmän kuin edellisen kymmenen vuoden aikana.

Mitä suunnitelmia alkaneen vuoden suhteen?

H: Promoa pistetään festareitten suuntaan ja keikkaa koitetaan hommailla artisteille. K.Luu & Hurjamayn O.T.O.S. –ep tulossa ulos ja Hurjamayniltä ehkä soolomatskuakin. Muitakin julkaisuja tulossa, mutta niistä ei vielä haluta puhella enempiä.

N: Tämmönen superkokoonpano ku Maisti Dream Team on kehitteillä. Siinä on Letkuyksikkö, K.Luu & Hurjamayn ja lautasten takana DJ Chuck Main. Sitä koitetaan Turun ulkopuolellekkin viedä. Tätä pakettia päästään testaamaan just tuolla Kultabassokerhon bileissä.

Teillä on kokemusta uusien artistien esiin nostamisesta. Kyteekö pinnan alla jotain uusia kykyjä, joista ei olla vielä kuultu?

H: Yksi naispuolinen, meillekin tuntematon MC kävi. Hänellä oli taustat jo olemassa – hyvät tekstit ja räppitaidot kohdallaan. Positiivinen yllätys kaikin puolin. Muitakin uusia artisteja meillä on käynyt äänittelemässä.

N: Toivottavasti joku nais-MC:kin saadaan meidän touhuihin mukaa – semmone ois fressi!

Hestenssin soolotuotannosta löytyy biisejä, joissa käydään läpi niin Turun joukkoliikenteen bussilinjat, kuin kebab-ravintoloiden tarjontakin. Mitä paikallisuus merkitsee teille?

H: Kyllä sitä tykkää jotenkin tuoda esiin sitä meininkii mikä on täältä. Just sanoin Nousiaiselle ku kirjotettiin uutta biisiä, että tähän pitää ympätä joku Turun ajanviettopaikka – Aurajoki tai jotain.

N: Kyllä meiät varmaan mielletään varsin turkulaiseks, mut ei nyt mitään Jeti –osastoo. Kun vierailimme Bassoradiossa niin kuulemma Sir Jakekin muutti heti puhettaan vähän turkulaisemmaks ku meidän kans jutteli!

Freshcode kiittää ja toivottaa Maistille onnea jatkoon! Alla tuoretta Maisti-kampetta: Hurjamayn & Nousimayne asioilla.

Maisti Facebookissa:
https://www.facebook.com/Maistimusic/

Maisti Soundcloudissa:
https://soundcloud.com/maisti